Dzisiaj jest: 13.11.2019, imieniny: Arkadii, Krystyna, Stanisławy
Ogłoszenie:

Lektura Obowiązkowa - Jakub Małecki

dodano: 2019.10.17 ważne do: 2019.10.31 wyświetleń: 37
8 PLN
Szczegóły ogłoszenia:
Spotkanie z Jakubem Małeckim
Augustowskie Placówki Kultury zapraszają na pierwsze po wakacjach wydarzenie w ramach cyklu Lektura Obowiązkowa. 30 października o godz. 18:00 miłośnicy książek spotkają się z Jakubem Małeckim. Pisarz, autor opowiadań i powieści m.in. bestsellerowego „Dygotu”, „Rdzy” oraz „Śladów”, nominowanych do Nagrody Literackiej NIKE, laureat Złotego Wyróżnienia Nagrody im. Jerzego Żuławskiego, nominowany do nagrody im. Stanisława Barańczaka oraz dwukrotnie do Nagrody im. Janusza A. Zajdla. Powieściopisarz opowie Monice Rowińskiej o swoich literackich i pozaliterackich fascynacjach.
Po spotkaniu będzie okazja do rozmowy z pisarzem, zakupu jego książek i uzyskania dedykacji.
Serdecznie zapraszamy
-APK
- - -
Cena biletu: 8 zł
Sprzedaż i rezerwacje: Miejski Dom Kultury w Augustowie, Rynek Zygmunta
Augusta 9, tel. 87 643 36 59.
Uwaga! Wszystkie rezerwacje wygasają na pół godziny przed spotkaniem

Jakub Małecki (ur. 1982 w Kole) – pisarz, autor opowiadań i powieści. Laureat Złotego Wyróżnienia Nagrody im. Jerzego Żuławskiego, nagrody Śląkfa oraz nagrody Książka Miesiąca „Magazynu Literackiego KSIĄŻKI”, nominowany również do Nagrody Literackiej Europy Środkowej „Angelus”, nagrody im. Stanisława Barańczaka, oraz dwukrotnie do Nagrody im. Janusza A. Zajdla.
Publikował w „Przekroju“, „Newsweeku”, „Polityce”, „Angorze”, „Miesięczniku ZNAK”, „Nowej Fantastyce” i „Tygodniku Powszechnym”.
W roku 2017 został laureatem stypendium „Młoda Polska” Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego.

Bibliografia:
"Horyzont" (Wydawnictwo SQN 2019)
"Historie Podniebne" (Wydawnictwo SQN 2019)
"Nikt nie idzie" (Wydawnictwo SQN 2018)
"Dżozef" (Wydawnictwo SQN 2018)
"Nowe życie" (Storytel Original 2018)
"Rdza" (Wydawnictwo SQN 2017)
"Ślady" (Wydawnictwo SQN 2016)
"Dygot" (Wydawnictwo SQN 2015)
"Odwrotniak" (W.A.B. 2013)
"W odbiciu" (Powergraph 2011)
"Dżozef" (W.A.B. 2011)
"Zaksięgowani" (Powergraph 2009)
"Przemytnik cudu" (Red Horse 2008)
"Błędy" (Red Horse 2008)

 
Kontakt
APK
ul. Rynek Zygmunta Augusta 9, 16-300 Augustów, woj. podlaskie ( Pokaż na mapie)
Kontakt
Podziel się:
Polecane
Zapisz się do newslettera:
Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach marketingu usług i produktów partnerów właściciela serwisów.