Wydarzenia

Wydarzenie archiwalne! Wygasło dnia: 2017-04-23.

SPOTKANIE Z IGĄ SARZYŃSKĄ W DOMU KUNCEWICZÓW

0,00 PLN
Wyślij wiadomość. Zostanie ona dostarczona pod adres e-mail ogłoszeniodawcy.
Captcha
Przepisz tekst widoczny na obrazku.
Województwo: lubelskie
Firma: Muzeum Nadwiślańskie w Kazimierzu Dolnym
Powiat: puławski
Miejscowość: Kazimierz Dolny
Kod pocztowy: 24-120
Ulica: Rynek 19
E-mail: pokaż adres e-mail
Telefon: pokaż telefon
Strona WWW: www.mnkd.pl
   
dodano: 2017.03.24
ważne do: 2017.04.23
wyświetleń: 164

Informacje dodatkowe:

Szczegóły wydarzenia:

Muzeum Nadwiślańskie w Kazimierzu Dolnym zaprasza na spotkanie z Igą Sarzyńską, założycielką i główną projektantką Pracowni Artystycznej Sarzyński, które odbędzie się w sobotę 8 kwietnia o godz. 16:00 w Oddziale Dom Kuncewiczów (ul. Małachowskiego 19). Wstęp wolny!
Spotkanie poświęcone będzie pierwszej (i jak sądzimy nie jedynej) książce Igi pt. "Moje cztery pory roku". To wyjątkowa publikacja nie tylko dla smakoszy. Jak czytamy w recenzji wydawnictwa "autorka przedstawia swoje pomysły na dekoracje tortów, babeczek i pierników. Książka podzielona jest na cztery rozdziały nawiązujące do pór roku. Ostatnią część stanowi 'niezbędnik', w którym znajdują się dokładne instrukcje, przydatne porady i przepisy. Dzięki nim dekorowanie wypieków okaże się zaskakująco proste. Na ostatnich stronach książki znajdują się szablony, dzięki którym bez żadnych problemów wykonasz wszystkie pierniczki, ciastka i kwiaty cukrowe".
Iga Sarzyńska – Mistrzyni cukiernictwa, założycielka i projektantka w Pracowni Artystycznej Sarzyński w Kazimierzu Dolnym. Tradycje piekarnicze jej rodziny sięgają czterech pokoleń wstecz. Bakcylem cukierniczym zaraził ją jej tato Mistrz Piekarski Cezary Sarzyński, który jako pierwszy wprowadził ją do świata słodkich wypieków. Jej dekoracje cukiernicze wyróżnia prostota, elegancja i ponadczasowa forma. Iga ukończyła studia na kierunku Technologia Żywności na Akademii Rolniczej w Lublinie. Swój kunszt cukierniczy doskonaliła m.in. w Akademii Baking Arts w San Francisco, Bonny Gordon School w Toronto oraz w Akademii Peggy Porschen w Londynie. Swoją cukierniczą pasją i wiedzą dzieli się m.in. w Akademii Mistrza, Szkole Artystycznej Wiesława Kuci oraz Akademii Sweet Decor.
Dodawanie komentarza
Dodawanie komentarza Ukryj formularz
Pozostała ilość znaków:

Polecane

Reklama